Singgoh Le Dulu Aok Yer

Saturday, September 12, 2009

10 Tahun 10 Tahun Yg Lepas

Masa gi tgk rumahku yg dah jadi sarang pelacuran tu hari tu, aku terjumpa la satu album gambar aku duk terendam dlm air. Dlm hati aku duk maki hamun saper manusia yg tak bertanggungjawab tu. Lain dr album gambar yg tu, lain2 album OK, tak der masalah. Aku tinggalkan semua benda alah ni dlm almari, dan mintak mamat tu jgn usik almari tu. Tapi, jgn kata isi almari, almari tu pun hancur disepahnya. Sungguh la tak der perikemanusiaan.

Album yg terendam tu aku bwk ke ofis, potong satu persatu dan keluarkan semua gambar yg ader dlm tu, jemur dlm bilik aku. Ambik 2 hari gak la nak keringkan semua. HAri ni aku tak byk kerja, so aku scan semua gambar dari album tu. Ada la 94 kpg gambar, hampir semuanya gambar solo aku dari tahun 1989 sampai 1999. BAru perasan, 10 tahun beb!!

Here are some of those.


Naib Johan Debat Bahasa Malaysia, Piala Perdana Menteri, Dewan Pusat Islam,
Kuala Lumpur - 1989

Depan Masjid Jamek Kuala Lumpur, selepas solat Subuh, dlm perjalanan balik dari Pesta Perdana Menteri di Sek. Tun Syed Syeikh Shahabudin (STSSS), Pulau Pinang - 1990


Johan Pidato DiRAja Pahang, 1990. Hadiah disampaikan oleh DYMM Sultan Pahang - 1990

Pantai Batu Buruk, Kuala Terengganu, selepas debat persahabatan dgn SESMA - 1990



Johan Bahas Bahasa Malaysia Negeri Pahang, Piala Sultan Hj. Ahmad Shah, di S.M. Clifford, Lipis, Pahang - 1990

Yaohan, dah tak wujud lagi dah kat atas dunia. Aku tak ingat, kat Lot 10 ke kat The Mall, KL - 1990

Hari terakhir SPM di SEMSAS - 1990

Jambatan Merdeka, Daerah Kuala Muda, antara Sg. Petani ke Butterworth, XPDC Jelajah Utara - 1992

Hari RAya tahun 1991 @ 1992, dengan Abg Din n anak sedare pertama aku, Along Munirah Najmah bt. Mohd Fadhil. Dian tak diam, tahun ni Along dah masuk Form 5

Tugu Sintok, far behind is Dewan Mu'adzam Shah, Uni. Utara Malaysia, Kedah - 1991


Puncak Gunung Gagau, titik sempadan 3 negeri (Pahang, Kelantan & Terengganu) - 1996

Pelabuhan / Jeti Gawi, balik dr Gunung Gagau - 1996

Helipad, belakang tu puncak Gunung Jerai, Kedah (XPDC Merbuk - Jerai - Yan) - 1996


Depan Markas PALAPES UUM - 1997


Advance Party, Sintok ke UPM, Serdang -1997

Majlis Makan Beradat aka Mess Night, ntah apa ke nama hotel besaq kat Kangaq, Perlih tu - 1997

Bukit Merah Laketown Resort, masa mula2 bukak dulu, iklan pun belum keluar kat TV - 1997

Hari last latihan praktikal, Exzone Plastic Manufacturer, Sg. Petani, Kedah - 1997

Jeti Merang, dlm perjalanan pulang dari Pulau Redang, Terengganu - 1998



Batu Buruk Beach Resort, Kuala Terengganu, dlm pembinaan - 1999

Dalam semua gambar ni, aku KURUS!!!!! Benci betul!! Kenapa aku dah tak leh kurus
mcm dulu????

5 comments:

MIERA said...

Saya nak tanya, tahun bila encik praktikal dekat exzone plastic manufacturer tu ye?

Idi said...

Exzone Plastic Manufacturer, Kaw. Perindustrian Bakar Arang, Sungai Petani, Kedah - 1997, May to October 1997.

Wassup? Know anybody kat situ ke?

MIERA said...

Nope. Saye plan nak praktikal di situ tahun depan. Syarikat ni ok ke? saya student Manufacturing IIUM.. Thanks for sharing.. ^^

Idi said...

Masa sy tinggalkan dulu, OK je. Had fun when I was there walaupun kena kerja keras sikit. Dengar cerita, dah bukak cawangan di Vietnam, but I can't confirm on that. Dah lama lost ctc ngan tempat tu.

Anyway, all the best ya. Kalau jadik pergi sana, please send my regards to KC Tan (one of the best boss I ever served) and Kak Liza (Marketing Dept.)

MIERA said...

InsyaAllah, kalau saya diterima sebagai intern disana. thanks ^^