Singgoh Le Dulu Aok Yer

Tuesday, December 23, 2008

Pok Yah Accident

Terkejut aku bila Botak call kata Pok Yah accident kat bwh round about Jabor malam minggu baru ni. Dengan mak dia, binik dia, anak2 dia. Lepas semayang iSya', cepat2 aku gi. Rupanya tak dan accident pun. Skru arm tayar dia tercabut, so tayar keta dia dah senget masuk dlm. Semua org selamat, kereta pun ok. Tak der calar ape pun. Mcm mana la keta rosak boleh tukar jadi keta accident. Mesti IT tak power nih. Nak kena antar gi kursus ngan Cik Ina nih. Kasi sekolah sikit.

Tak der org berenti pun lagi masa aku sampai. So, aku call tow truck bawak gi workshop kat Bt. 6. Tow truck pun boleh sesat kat area situ. Ni lagi sorg nak kena sekolah nih. Aku malas nak tunggu tow truck sampai, bagi kunci kat Sepol Call Man (org Trgn panggil Komeng), terus aku hantar Pok Yah sekeluarga ke Paka. Dr Paka, adik Botak hantar ke KT. Mcm naik bas lompat2 jer... Lepas makan, balik. Sampai rumah dah pukul 3 pagi. Tak sempat nak makan ikan keli yg aku goreng lepas maghrib tadi.

Tak kesah la. Janji Pok Yah ngan famili dia selamat sampai Trgn.

Chow.