Singgoh Le Dulu Aok Yer

Wednesday, December 10, 2008

BlackOut

Dah tidur banyak sgt siang semalam, langsung aku tak leh nak tidur malam tadi. Sudahnya aku mengadap PC sampai pagi. Lepas Subuh baru tidur. Bangun tidur pukul 10, masuk ofis duduk tak sampai sejam, blackout la pulak. Tension betul. Apa ke hal la nak jadik ngan Kuantan nih. Kejap tak der air, kejap tak der letrik. Aku tukar kerajaan baru karang bising la pulak si Denan muka petak nih.

Sehari sebelum raya, dah blackout kat area ofis aku. Kuantan Parade bergelap dari tengahari. Aku yg nak gi beli kamus Bahasa Arab utk Kakak sudahnya beli CD, sbb kedai CD tu dekat pintu masuk belakang, terang. Kedai buku lak kat dalam, gelap tak nampak apa.

Raya haji, separuh Kuantan tak der air. Atabara, Jln Haji Ahmad, Bukit Sekilau, itu yg aku tau la, yg aku tak tau, entah la. Raya kedua, rumah aku kat Beserah pun tak der air. Kurang asam tul. Seharian aku tak mandi. Maghrib baru boleh mandi pasal baru ada air. Ari ni, letrik pulak tak der. Sampai ke traffic light pun tak der. Nasib baik la keta kat sini tak sebyk keta kat KL. Tapi, kejap lagi, time org balik kerja, masak la saper yg lalu depan Kompleks Teruntum, jln penjara, wong ah jang, darat makbar.

So, saper yg nak jwb nih. Denan muka petak tu bukannya suka sgt bercakap ngan media, marah media dia pandai la. Tak kesah la, aku pun bukannya suka sgt kat wartawan nih. Tapi, apa pun, setelkan masalah ni. Jgn buat org sakit hati. Nanti org tak undi kau, baru kau tau.

1 comment:

NURA said...

Hehheh aku setuju ngan ayat kau tentang tukar kerajaan tu.