Singgoh Le Dulu Aok Yer

Tuesday, May 25, 2010

MENGEJAR CAHAYA DI HUJUNG SENJA


Setiap petang bila office hour nak habis, kepala aku mesti start pikir, mana aku nak pergi ptg ni. Unless kalau aku penat sgt, aku terus balik umah Ayah Su. Kalau rasa2 mcm OK, aku merayap la ke sana ke mari. Byk jugak la tempat aku dah redah kat Melaka ni. Dari hujung ke hujung. Jasin, Merlimau di Selatan sampai la ke Sg. Udang, Masjid Tanah hingga ke Tampin di utara. Redah, sbb mmg aku betul2 main redah. Aku tak reti sgt Melaka ni, tapi aku tau, kalau aku sesat, selagi aku dlm Melaka, aku tak la jauh sgt utk mencari jalan pulang ke Paya Rumput..

One of the reason why I choose Melaka instead of Terengganu is because I don’t have much knowledge about this state. Terengganu… I’ve been in Terengganu before, I went to most of the places in Terengganu. I know most part of Terengganu and there’s no chance for me to be lost in Terengganu. Gerenti tak kan sesat punya la.

Beza ngan Melaka. Sblm aku kerja sini, aku langsung tak reti jalan2 kat Melaka ni. Yg aku retinya, dari Tol Air Keroh nak sampai ke rumah Ayah Su di Paya Rumput dan rumah mertuanya di Sungai Petai. Itu je. That’s the adventure part, the adventure for not knowing the exact place you’re standing and the quest to find out the answer. Get what I mean. Well, that’s one f the reason why I choose to be here.

Mmg betul apa yg diorg cakap tu..”the best thing about being lost is what u found along the way…”









5 comments:

Pak Teh said...

jaga jaga... silap redah lepas ke endau-rompin woo... hang punya compass marching bukannya ok sangat... wakakaka...

Idi said...

erk! Endau rompin bukan dlm Melaka lagi ke? Baca peta ni, aku fail la bro... Itu yg compass marching tak brp nak ok tu.. hehehehe...

LIPISLADY said...

Assalamualaikum, lama tak ziarah blog en Idi, apa khabar, seronok kat Melaka..?

Anyway bak redah ni paling bestnya kita sentiasa bertemu menda2 baru...
teruja habis dibuatnya.

JALAN REBUNG said...

salam bang ...

sori la dah lama tak jenguk ..tup-tup hang dah kat melaka ..ni temporary ke permanent ni ..

Idi said...

Wsalam BB,

Hahaha... aku dah balik Kuantan semula dah... nanti aku cerita, tak sempat nak update lagi nih... byk ngat benda nak settlekan..