Singgoh Le Dulu Aok Yer

Thursday, March 24, 2011

CALL FROM THE PAST


Classmate aku masa 1st year matrix, Dwi Indra (aka Blek or Black..) called me last Monday.

"Ada org nak cakap ngan hang.."
"Sapa?"
"Hang cakap je la... surprise ni..."

"Hello... r u Idi?"
"Maybe.."
"I don't want to talk to u if u're not Idi.."
"what ever..."

She then pass the phone back to Dwi
"Wei!!! Kau ngaku je la..."
"Ye la ye la..."

"Hello... r u or r u not Idi....??"
"Guilty as charged.."
"hahaha... guilty as charged... hahaha... Do u know who I am?"
"No.. don't u?"
"U really don't know who I am?"
"I might know u, I just can't recall ur voice?"
"U can't recall my voice? What do u mean u can't recall my voice? I shouted, screamed and yelled at u everyday, ...... (ayat seterusnya aku tak sempat nak tangkap sbb sgt laju... but she said something about debate..)"
"Cik Sham? Puan Shamsiahayati?"
"Ya...."
"OMG! OMG! ..."

Rasa mcm tak percaya... after a little bla bla bla, dada aku terus rasa sebak bila dia sebut nama classmate aku sorang2. Aku, Kamal, Dwi, Shelly, Juju, Kak Long... and the others... Wow!! Rasa mcm nak menitik air mata.. Dia still ingat kami semua. Almost each n everyone of us... Dia still ingat kami usik dia dgn katak, sampai dia takut nak bukak her birthday present sbb takut kami letak katak dlm kotak hadiah tu...and she still have the stones we gave her on her birthday back in 1992. Dia kata dia ingat sgt2 kat kelas kami sbb kami nakal. Nakal yg menyenangkan. Dia ingat kami semua, walaupun dah lost ctc ngan kami selama 19 tahun...

She nervously opening our present box... takut ada katak kat dlm tu.. hahaha. Oh ya.. the guy in the blue shirt.. that's me..

We called her shirt as 'baju spiderwomen'.. Kurusnya aku time ni..

Dia.. our English and class teacher masa kami first year matrik. Dia jugak Pengetua Kolej Telekom during our Mariculation years. Garang tapi baik hati. Kami semua takut kat dia, tapi dlm masa yg sama, kami semua suka kat dia. Dia mcm Kapt Fadhilah Salleh, ganas, garang, tapi sgt baik hati dan sangat disenangi.

Dia garang, tapi after just a little while, garang dia hilang bila dgn kami. She always laughed, smiled bila dgn kami. Maybe sbb kami semua ni nakal yang menyenangkan, mungkin jugak sbb kami semua ni cute and adorable, or may be jugak sbb kami semua ni mmg dilahirkan utk menggembirakan hati dia... hehe.

Kami dulu mmg nakal, we're a bunch of naughty nerdies.. Budak2 nerd yg nakal... Nakal tapi nerd, nerd tapi nakal, tak kisah la yg mana dulu...

3 comments:

sue said...

Wow, sure seronok mengimbau kembali zaman dulu-dulu kan.. n dah mcm kisah Ali Setan lah pulak u all ni ye :D

Sham said...

Ali Setan is nothing! And you called my beautiful baju Spiderwoman!!! Sob...sob...but i love you all. Glad to meet you again Mohd Idi Amin...I missed you and the gang. keep in touch

Idi said...

Sue,
Bezanya, Ali Setan usik kawan2 dgn katak, kami pulak usik our lecturer dgn katak.. hehehe.. And we're hundred times lagi nakal... kan Miss Sham.. hehehe

Miss Sham,
Never thought u'll find me again and u'll find me here.. No hard feeling ya pasal baju tu.. so so so glad to have u back