Singgoh Le Dulu Aok Yer

Tuesday, November 22, 2011

HARI ANUGERAH KECEMERLANGAN SK BESERAH 2011

Assalamualaikum wbt.

Sangat lama tidak menulis. Terlalu sibuk dengan program dan event sampai diri sendiri pun tak sempat nak urus. Dari Usahawan Muda ke Puncak Jaya, INPUMA bersama delegasi OIC dan minggu lepas settle International Conference. Minggu lepas jugak dah start Fasa baru untuk Program Usahawan Muda. Kalau ada masa nanti aku cerita pasal program-program tu semua.

For today, just cerita pasal Hari Anugerah Kecemerlangan SK Beserah 2011 yang berlangsung Sabtu lepas, 19 November 2011. Relevan? Ya, sangat relevan, sebab Kakak ngan Adik dapat hadiah!!!! heehe

So, for this year, Adik dah naik kelas pertama, sekadar mediocre je sepanjang tahun. Peksa final pun cuma dapat no 12 je, satu tempat lebih baik dari best fren dia Imran anak Noni yg dpt no 1 tahun lepas. Ada jugak hadiah untuk dia, best student utk subjek Agama Islam. So dapat la naik stage ambik hadiah.


Untuk Kakak, dapat tiga hadiah, no 2 dalam kelas, best subject Bahasa Arab dan best subject Bahasa Malaysia Pemahaman. OK la. Cuma kalau compare ngan classmate dia yg dpt no 1, budak tu dapat 6 best subject dan 1 hadiah khas pencapaian cemerlang. Lapan hadiah dalam 1 hari, sure mak ayah dia bangga sampai tak jejak tanah..



Yang ni, Imran anak Noni, classmate Adik. Merosot teruk tahun ni, aku rasa sebab pengaruh Adik kut... sure frust Noni ngan Wan. Anyway, no berapa pun diorang dapat, pencapaian diorang bertiga sama, 7A 1B. Subjek je beza-beza...



A photo of Kakak & Adik at the end of the event, sebelum kitorang balik rumah layan Harry Potter dari filem  pertama sampai la yang last. Sampai naik pitam...


3 comments:

Anonymous said...

Anak permata negara...hargailah mereka.

Hamba Allah said...

anak kebanggaan ibu dan bapa...walau siapa,apapun mereka..hargailah.

Anonymous said...

buat adik2 along...
selamat maju jaya... :)