Singgoh Le Dulu Aok Yer

Thursday, December 10, 2009

HOUSTON, WE HAVE A PROBLEM!!

Tetiba teringat ayat ni. Tak tau apasal. May be sebab aku tgh ada problem. Masalah problem. Bila ada masalah, adalah problem. Dan bila ada problem, adalah masalah. Hahahaha.... ayat org tak cukup akal. Hahahahhaa...
Tapi, bila ada masalah dan problem, mesti ada jalan penyelesaian. Usaha dan doa, InsyaALlah, selesai la masalah dan problem tu.
Masalah aku ialah... 2009 dah dekat nak habis. So, mcm biasa, org akaun n finance mcm aku ni, akan ada masalah beban kerja bertambun untuk disiapkan. Apalagi, tutup akaun la bro. Walaupun masalah tu common dan memang berlaku setiap hujung dan awal tahun, tapi, penatnya tu.... Aduiiii.. penat!!
Mintak maap la tak dan nak meng'update' blog nih. Aku sibuk... adoooiii!!! sakit kepala!!
Time2 cam ni, idea pun lari nak menulih.

4 comments:

Cikgu Jang .. said...

la....ambik je cuti seminggu dua..pasti hilang problem awok te...masa cuti jelah...lepas te...toksoh cakaplah, bukan lagi problem...sakit kepala lagi lah nampoknya...

jumana said...

masalah keje je tu..
sikit pnye hal..hehe :p

LIPISLADY said...

Assalamualaikum, huhh..keh pun macam tu lah, macam2 keje nok disiapkan..nok dikejo sebelom berakhir taun, orang lain buleh amik cuti tahunan kite makin ke sibuk...sebenonye keh saja menyibuk hehehe

Idi said...

Cikgu Jang,
Kawan kalau ambik cuti seminggu dua, jawabnya menjerit la boss kawan tak leh nak buat kerja. Kawan jugok la yg pecoh kepala esok.

Jumana,
Ginilah kalau dah married to my job.

Lipislady,
Wa'alaikumussalam
Tahun depan kawan ingat nak tutup akaun tgh tahun la. Hujung tahun boleh cuti panjang mcm Cikgu Jang cadangkan tu.

Adoiiiii..... rasa cam nak hantuk kepala kat dinding jer...